Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΟΥΓΟ ΦΩΣΚΟΛΟ»

1. Η απόδοση της υπερτάτης τιμής από την Βουλή των Ελλήνων σε αναγόρευση του ποιητή Ούγο Νικολό Φώσκολο σε ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΙΗΤΗ των Ελλήνων και ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΙΗΤΗ της Ελληνικής Οικουμενικής Διασποράς.
2. Η αναγνώριση και απόδοση της υπερτάτης τιμής από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο σε ειδική τιμητική αναγόρευση του ποιητή σε ΠΟΙΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  για το τεράστιο έργο του για την ένωση και πρόοδο της Ευρώπης.
3. Η από κοινού αναγόρευση εκ μέρους τριών χωρών Ελλάδος, Ιταλίας και Αγγλίας τιμητικών τίτλων και βραβεύσεων στο όνομα του ποιητή Ούγο Φώσκολο.
4. Η κινητοποίηση πάσης της οικουμενικής πνευματικής Ελληνικής και Ιταλικής Διασποράς στο κόσμο και κάθε άλλης εθνικής διασποράς που θα επιθυμούσε να ενταχθεί στον ιερό αυτό σκοπό για την οικουμενική αναγνώριση και παγκόσμια κληρονομιά του έργου του ποιητή Ούγο Φώσκολο.
5. Η επιστημονική μελέτη και έρευνα του ποιητικού, θεατρικού και δοκιμιακού έργου του ποιητή Ούγο (Νικολάου) Φώσκολο.
6. Η παρουσίαση και διάδοση του έργου του μέσα από διαλέξεις, συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια, πανεπιστημιακές παραδόσεις σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.
7. Η προβολή του έργου μέσω εκδόσεων βιβλίων, περιοδικών, άρθρων στον έντυπο και ηλεκτρονικό χώρο και η δημιουργία ηλεκτρονικής πύλης στο διαδίκτυο.
8. Η ανέγερση και συντήρηση πολιτιστικών κέντρων, μουσείου, βιβλιοθήκης στο όνομα του ποιητή «Ούγο Φώσκολο» σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.
9. Η πλήρης αξιοποίηση του αρχείου του ποιητή, η ψηφιοποίησή του, η παραγωγή ντοκυμανταίρ, κινηματογραφικών παραγωγών και τηλεοπτικών παρουσιάσεων, όπως επίσης και η ηλεκτρονική αξιοποίηση μέσω ηλεκτρονικής διαδικτυακής τηλεόρασης.
10. Η ανέγερση αδριάντων, η σηματοδότηση πλατειών, οδών και κτηρίων, η ονομασία σχολείων, πανεπιστημιακών εδρών, βιβλιοθηκών με το όνομα του ποιητή «Ούγο Φώσκολο»
11. Να καθιερωθεί «Ετος Ούγο Φώσκολο» στα σχολεία Ελλάδος, Ιταλίας και Αγγλίας.
12. Η δημιουργία μητρώου επιστημονικών ερευνητών του έργου του, μελών και φίλων σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου